Feestvieren op Jamaica

Feestvieren op Jamaica is uiteraard heel erg aantrekkelijk. Iedereen die het woord Jamaica hoort, associeert dat direct met feesten, dansen en vrolijkheid. Alles op het tropische eiland zit uiteraard mee om er één groot feest van te maken: de azuurblauwe oceaan, het parelwitte strand, de vrolijke reggae-muziek en het carnaval. 

Azuurblauwe oceaan

Het water dat Jamaica omspoelt, is van een uitmuntende kwaliteit; de kleur is betoverend en de temperatuur is zeer aangenaam. Op het water varen oneindig veel boten en schepen; waaronder party-boten. Vaak zijn dit grote catamarans waar heel veel mensen op kunnen. Uit de speakers klinken harde beats en tientallen lampjes kleuren het dek in de meest fantastische kleuren. Mensen gaan helemaal uit hun dak als ze dit meemaken! Vaak zijn dit soort party-cruises te boeken in de hotels & resorts waar verbleven wordt. 

Parelwitte stranden

Jamaica is gezegend met parelwitte stranden. Het is fantastisch om je huidje te bruinen op de stranden van het voormalige Britse eiland. Daarnaast worden er ook heel veel feesten georganiseerd op de Jamaicaanse stranden. Naast lokale dj’s worden er met de regelmaat van de klok internationale topdj’s ingevlogen om hun kunsten op het strand te laten vertonen! Het hoeft nauwelijks betoog dat dit bijzonder indrukwekkende ervaringen zijn. 

Reggae-muziek

De bakermat van de reggae-muziek vormt uiteraard Jamaica. Onder aanvoering van wijlen Bob Marley werd deze unieke muziekstijl geboren en verspreidde het zich in de loop van de tijd uit over de rest van de wereld. Het spreekt voor zich dat op alle feesten die op Jamaica worden georganiseerd de reggae-muziek niet mag ontbreken!

Carnaval

Het belangrijkste evenement dat jaarlijks op Jamaica plaatsvindt, is carnaval. Jamaicanen en toeristen gaan dan helemaal uit hun dak; het is één groot feest. Mensen die van feestvieren houden, moeten beslist een keertje het Jamaicaanse carnaval hebben meegemaakt!