In februari op vakantie naar Jamaica

In februari op vakantie naar Jamaica gaan is helemaal geen verkeerde keuze. Dat is een maand waarbij de temperatuur in Nederland meestal erg laag is. De meeste mensen houden van een temperatuur die wat hoger is. Op Jamaica heerst het hele jaar door dezelfde temperatuur, namelijk van rond de 30 graden Celsius. Het leeuwendeel  van de mensen dat een bezoek brengt aan Jamaica komt er voor diens wonderschone stranden. Dat zijn ook de locaties waar zich de hotels & resorts bevinden. Jamaica is een eiland, dus aan alle kanten van het eiland bevinden zich stranden: noord, zuid, oost en west. De standen aan de noord- en westkant zijn het mooist, speken het meest tot de verbeelding.

Maar Jamaica is veel meer dan alleen maar stranden! De binnenlanden van het reggae-eiland zijn van een betoverende schoonheid. Er zijn zelfs delen waar zich nog oorspronkelijk oerwoud bevindt. Wat verder heel bijzonder aan Jamaica is, zijn de vele rivieren waarmee het eiland doorkliefd wordt. Op die manier zijn er heel veel verschillende watersporten mogelijk op Jamaica. Naast de stranden en de binnenlanden heeft het eiland ook veel aan cultuur te bieden. Zo is het zeer interessant om een bezoekje te brengen aan het Williamsfield Railway Station.

Williamsfield Railway Station

Het Williamsfield Railway Station heeft elementen van de Jamaicaans/Georgische bouwstijl. De structuur is voorzien van een zinken dak aan de voorkant; houten palen met elk een betonnen basis en vingerachtige houtsteunen die helpen om het dak te ondersteunen. Schuiframen, aluminium lamellen en deuren met massief hout worden overal in de constructie gebruikt. Dit treinstation werd rond 1891 gebouwd.