Emigreren naar Jamaica!

Sommige Nederlanders besluiten om te emigreren naar Jamaica. Zij zijn het zat om nog langer in ons kille klimaatje te bivakkeren en willen iedere dag lekker in de Caribische Zee ronddobberen. En geef ze eens ongelijk! Je kunt natuurlijk ook op vakantie gaan naar Jamaica en een accommodatie boeken. Er komt natuurlijk wel een hoop bij kijken om te gaan emigreren naar Jamaica. Er moet dan heel veel geregeld worden. Maar als je dan eenmaal op het Caribische eiland woont, kan het grote genieten pas echt gaan beginnen. Ook van de overweldigende natuur en diens wonderbaarlijke inwoners. Vogels bijvoorbeeld. Eén van die vogels is de rosse fluiteend.

Rosse fluiteend

Een andere naam voor de rosse fluiteend luidt gele fluiteend. Aan het feit dat de rosse fluiteend een fluitende roep produceert, heeft het eendje zijn naam te danken. De rosse fluiteend leeft in Afrika, Azië, Amerika en in de Caribische archipel. Het is een beest dat voornamelijk gedurende de nacht actief is in moerassige gebieden. De rosse fluiteend heeft een lengte die tussen de 47 centimeter en 53 centimeter ligt. Tussen het uiterlijk van de heren en dames zijn geen verschillen te herkennen. De rosse fluiteend heeft een lange nek. Zijn poten hebben een grijze kleur. De snavel is geelbruin gekleurd.

Als het mannetje op de weegschaal gaat staan, stagneert het wijzertje pas bij het streepje van 850 gram. Het vrouwtje heeft een gewicht van 750 gram. Na 9 tot 12 maanden zijn zowel het mannetje als het vrouwtje geslachtsrijp. Het vrouwtje begint echter pas met het leggen van eieren als ze 2 jaar oud is. Op het menu van de rosse fluiteend staan kleine (water)diertjes, insecten, granen en zaden.