Emigratie van Nederland naar Jamaica!

Een deel van de Nederlandse bevolking woont niet meer binnen de landsgrenzen, maar is naar het buitenland geëmigreerd. Mensen kunnen verschillende motivaties hebben om de koffers te pakken en Nederland te verlaten. Het klimaat bijvoorbeeld. In Nederland is het buiten de zomer vaak koud en kil. Een mooi land om naartoe te emigreren voor dit doel is Jamaica! Op dit Caribische eiland schijnt immer de zon en heerst altijd een aangename temperatuur.

Iedereen die naar Jamaica wilt verhuizen, moet uiteraard wel eerst zeker weten dit wel echt te willen. Een goede manier om dat te testen is om eerst er vaak op vakantie te gaan. Uiteraard kun je dan kiezen uit veel hotels & resorts. Als je eenmaal de knop hebt doorgehakt, gaat de grote organisatie van het emigreren beginnen. Het hoeft uiteraard verder geen betoog dat er veel moet worden geregeld. Maar de beloning is groot; leven en wonen op een prachtig eiland. Een eiland met een overweldigende natuur. Een natuur met heel veel kleurrijke vogels. De West-Indische fluiteend bijvoorbeeld.

West-Indische fluiteend

De West-Indische fluiteend komt gedurende de nacht tot leven. Overdag zul je hem niet zo snel zien. De lengte van de West-Indische fluiteend ligt tussen de 48 en 58 centimeter. De vleugels en de borst van het vliegebeest zijn zwarte. Het nest van de West-Indische fluiteend wordt gemaakt in boomholtes, tussen het riet of op grote takken. Het vrouwtje legt doorgaans tussen de tien en zestien eieren. De West-Indische fluiteend komt in de gehele Caribische archipel voor.