Emigratie naar Jamaica!

Emigreren naar Jamaica! Wauw! Wie wil dat nou niet! Nederland verruilen voor één van de mooiste eilanden binnen de Caribische archipel. Een eiland waar het immer mooi en lekker weer is. Uiteraard komt er heel wat bij kijken om permanent als Nederlander op Jamaica te gaan wonen. Er moet natuurlijk heel veel geregeld worden. Veel papierwerk dus! 

Naast de officiële documenten, moet je ook gaan nadenken over eventueel werk dat je op het eiland wilt gaan verrichten. Of dat je wellicht een studie op Jamaica wilt gaan volgen of het lopen van een stage. Als je kinderen hebt, moeten die uiteraard naar school. Daarnaast moet je nog op jacht naar een onderkomen. Wat ga je dan doen? Je kunt iets gaan huren, maar je kunt ook een huisje of appartement gaan kopen. Veel landgenoten zijn al voorgegaan en wonen nu op Jamaica en genieten van het relaxe leven aldaar.

Het is natuurlijk altijd verstandig om een groot aantal keer op vakantie te gaan naar Jamaica vooraleer je beslist om er te gaan wonen. Het eiland staat bol van de hotels & resorts, dus je hebt keuze genoeg. Naast het heerlijke klimaat, de vriendelijke mensen is het vooral de overweldigende natuur die bij heel veel mensen tot de verbeelding spreekt. Vogels bij voorbeeld. Eén van die vogels is de rosse stekelstaart.

Rosse stekelstaart 

De rosse stekelstaart is een eend die erg opvalt. De heren hebben een kastanje-bruine kleur. De wangen zijn wit en de snavel heeft een lichtblauwe kleur. Het zijn deze eigenschappen die de rosse stekelstaart erg geliefd maakt bij vogelspotters. Daarnaast zie je hem ook veel bij vijvers.