Een eigen bedrijf op Jamaica starten!

Jamaica wordt ieder jaar overspoeld door miljoenen toeristen. Het leeuwendeel van deze toeristen komt uit Noord-Amerika. Dan praten we dus over de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Het Bob Marley-eiland ontvangt verder toeristen uit alle denkbare landen van de wereld, uiteraard ook uit Nederland. Het overgrote deel van deze bezoekers komt naar Jamaica toe om er een fijne vakantie te gaan vieren. Om er in prachtige hotels & resorts te gaan zitten om er vervolgens te gaan genieten van de mooie stranden en de immer schijnende zon.

Een eigen bedrijf 

Maar … er zijn mensen die met een heel ander doel naar Jamaica afreizen. Zij willen daar een eigen bedrijf gaan oprichten. Een onderneming starten. Het meeste geld wordt op Jamaica verdiend in de toeristenindustrie. Daar verdienen de meeste Jamaicanen hun brood mee. Direct of indirect. Dan moet je voornamelijk denken aan de verblijfsbranch (accommodaties) en horeca (restaurants, et cetera). Daarnaast moeten toeristen uiteraard geëntertaind worden. Die willen ook wel eens wat anders dan de hele dag in de zon te gaan zitten. Op Jamaica vind je dan ook ontelbaar veel bedrijven die zich daar mee bezig houden, dan moet je denken aan bedrijven die tours aanbieden, et cetera.

Ook landgenoten hebben inmiddels de weg naar Jamaica gevonden als het om het starten van een eigen bedrijf gaat. Uiteraard zijn zij op het eiland actief in de toeristische sector. Vaak runnen zij kleine accommodatie-complexen. Het is natuurlijk fantastisch om je geld te verdienen op een tropisch eiland waar iedere dag de zon uitbundig schijnt!