Duurzaam toerisme op Jamaica!

Duurzaam toerisme op Jamaica is uiteraard heel wenselijk. Het toerisme is namelijk de belangrijkste bron van inkomsten op het eiland. De beleidsmakers moeten ervoor zorgen dat het toerisme tot in lengte der dagen een belangrijke bron van inkomsten blijft voor het Bob Marley-eiland. Jamaica is voornamelijk een bestemming voor strandtoeristen. Die markt heeft het eiland al voor een groot deel in handen. Het eiland is gezegend met prachtige stranden die zich voornamelijk bevinden aan de noord- en westkant van het eiland. Hier bevinden zich ook de luxe hotels & resorts!

Krokodillen en zeekoeien

Op Jamaica wil men echter de laatste tijd ook het duurzaam toerisme stimuleren. Het zogenaamde ecotoerisme. Jamaica is niet alleen een topbestemming voor strandliefhebbers, ook natuurliefhebbers kunnen met een gerust hart naar het eiland togen. Voor zowel de liefhebbers van planten als dieren is het eiland echt een paradijs. Twee dieren springen er echt uit. Twee unieke dieren waarvoor de mensen naar Jamaica komen. Krokodillen en zeekoeien. Om deze beesten te spotten, moet je naar het zuiden van Jamaica gaan. Deze fantastische dieren hebben lange tijd onder grote druk  gestaan en werden fel bejaagd. Gelukkig is dat heden ten dage niet meer aan de orde! Naast de krokodillen en de zeekoeien zijn er nog veel meer dieren waar je op het eiland van kunt genieten. De brilparulazanger bijvoorbeeld.

Brilparulazanger 

De brilparulazanger is helemaal geen grote vogel. Het is maar een kleine fladeraar. De bovenkant van de brilparulazanger is blauwgrijs. De onderkant van de brilparulazanger is geel met wit. Wat verder opvallend is, is de groene vlek die op de bovenzijde zit. Verder valt witte oogring en de gele borst op. De brilparulazanger heeft een grootte van ongeveer 11 centimeter. De brilparulazanger laat zich het liefst zien in open bosgebieden.