De watervallen van Jamaica!

Jamaica is wereldberoemd om haar schitterende watervallen. Op het eiland zijn tientallen watervallen te bezoeken. Het is niet voor niets dat de indianen Jamaica ‘het land van de watervallen’ noemden. De watervallen van Jamaica zijn ingebed in prachtige entourages en omgevingen. De allerberoemdste watervallen van het eiland zijn de Dunn’s River Falls (Dunn’s River Waterfalls). Deze watervallen zijn te vinden aan de noordkust van Jamaica op steenworp afstand van Ocho Rios. Ocho Rios is één van de populairste toeristische bestemmingen van Jamaica. Dunn’s River Falls lozen hun water in de Caribische Zee. Dat is heel mooi om naar te kijken. De Dunn’s River Falls zijn ook te beklimmen. Dat kan alleen, maar dat kan ook in een lint. Hand in hand dus.

De watervallen van Jamaica hebben vaak voor het decor gevormd van heel veel films. Op het Caribische eiland zijn in de loop van de tijd enorm veel films geschoten. Honderden. De beroemdste films die op Jamaica zijn gedraaid, zijn de James Bond films. Jamaica heeft niet alleen prachtige watervallen, het eiland is gezegend met een geweldige flora en fauna. Eén van de wonderschone dieren die op het eiland leeft, is de Jamaicaduif.

Jamaicaduif

De Jamaicaduif is een middelgrote vogel die een verenkleed draagt met een grijze kleur. De onderzijde van de Jamaicaduif draagt een roze gloed. Het beest heeft daarnaast rode ogen. De Jamaicaduif heeft een lengte van 25 centimeter. Het beest houdt zich het liefst op in de bosrijke gebieden van Jamaica. De Jamaicaduif is een endemische vogelsoort voor Jamaica. Dat wil zeggen dat hij alleen maar op Jamaica voorkomt. Op Jamaica leven overigens nog veel meer vogelsoorten die alleen maar op Jamaica voorkomen.