De top-10 bezienswaardigheden van Jamaica!

Op de eerste plaats van de top-10 bezienswaardigheden van Jamaica staan zonder enige twijfel de Dunn’s River Falls. Deze prachtige watervallen liggen op steenworp afstand van het kustplaatsje Ocho Rios aan de noordkust van Jamaica. Ocho Rios is één van de populairste Jamaicaanse toeristenplaatsen. In het stadje zijn tal van hotels & resorts te boeken. Naast de Dunn’s River Falls zijn er op het reggae-eiland ook veel vogels te bekijken. De visarend is daar een fraai voorbeeld van.

Visarend

De visarend is geen grote arend. Als de visarend gaat jagen, bidt hij vrijwel stilstaand boven het water. Als hij dan een vis spot, duikt hij naar het wateroppervlakte om met uitgestoken klauwen de vis te grijpen. De visarend is een enorm sterke vogel die in staat is om vissen aan het water te onttrekken die bijna even zwaar zijn als de vogel zelf. Het is niet moeilijk om een vliegende visarend te herkennen. De gehele onderkant is namelijk wit. De bovenkant van de vogel is chocoladebruin gekleurd. Wat verder opvalt, zijn zijn min of meer geknikte vleugels. Bij het leeuwendeel van andere arendsoorten zijn de vleugels recht. Door de ogen van het vliegebeest lopen donkere strepen.

De visarend heeft een lichaamslengte van 55 centimeter en een vleugelspanwijdte van maximaal 170 centimeter. Visarenden kunnen groeien tot een gewicht van twee kilogram. De visarenddames zijn iets groter en zwaarder dan de visarendheren. Op het menu van de visarend staan alleen maar vissen. Deze vissen worden onttrokken aan meren, rivieren en de zee.