De rivieren van Jamaica!

Op Jamaica zijn heel veel rivieren aanwezig. Het is namelijk een eiland met heel veel heuvels en bergen. Dat zijn natuurlijk de bronnen van de rivieren. De grote rivieren van Jamaica zijn heel erg interessant voor de toeristen. Op deze rivieren kun je lekker raften of met een bamboevlot een tocht maken. Vroeger werden de rivieren gebruikt om de bananen van de binnenlandse plantages te vervoeren, maar vandaag de dag worden ze dus hoofdzakelijk aangewend voor het plezier van de toeristen.

Het is dus heel erg leuk om een tocht te maken met een bamboevlot over één van de rivieren van Jamaica. De ‘kapitein’ van het vlot vertelt de mooiste verhalen over wat er allemaal in de rivier bloeit en groeit en wat er allemaal aan de kant is te zien. Vaak zijn deze mensen vaardige vertellers die bovendien over veel humor beschikken. En er valt uiteraard ook veel over de Jamaicaanse natuur te vertellen. Zo is het eiland gezegend met honderden verschillende soorten vogels. Groot. Klein. Kleurrijk. Et cetera. Eén van die vogels is de musduif.

Musduif

De musduif is maar een kleine vogel. De bovenzijde van de fladeraar is bruin. De onderzijde van de musduif heeft een grijsroze kleur. Wat verder opvalt, is dat de musduif wat donkere vlekken op de vleugels heeft. Verder heeft het beest op diens vleugels donkere vlekken. Wat verder opvalt, is de korte staart en de kop die een blauwgrijze kleur heeft. De lengte van de musduif bedraagt. De musduif laat zich het liefst zien in een open gebied waar veel struiken groeien.