De mooiste bezienswaardigheden van Jamaica!

Als je op vakantie gaat naar Jamaica, wil je uiteraard een bezoek brengen aan de mooiste bezienswaardigheden van Jamaica! De allermooiste bezienswaardigheid vormen zonder enige twijfel de Dunn’s River Falls. Deze ongelooflijk mooie watervallen liggen op steenworp afstand van het kustplaatsje Ocho Rios. Ocho Rios is één van de belangrijkste toeristische plaatsen van het Caribische eiland met heel veel hotels & resorts. Wat ook een geweldige bezienswaardigheid is, zijn de verschillende vogels die op Jamaica leven. Eén van die vogels is de Bahamapijlstaart.

Bahamapijlstaart 

Je kunt de Bahamapijlstaart beschouwen als een kleine tropische eend. Op het menu van de Bahamapijlstaart staan waterplanten en insecten. Het mannetje én het vrouwtje hebben dezelfde kleuren. De voorhals, keel en wangen zijn wit. De rest van het verenkleed heeft een geelbruine kleur, die verder een zwarte tekening kent. De Bahamapijlstaart heeft een staart die puntig is en verder een licht kaneelbruine kleur kent. De kleur van de snavel is blauw met aan de basis een rode vlek. De kleur van de poten is loodgrijs.

De Bahamapijlstaart komt voor op de Galápagoseilanden, in Zuid-Amerika en in de Caribische archipel, dus ook op Jamaica. De Bahamapijlstaart voelt zich het best thuis in lagunen langs de kust en in mangrovenmoerassen. Dat zijn gebieden met veel plassen en poelen waar veel planten groeien. De soort kent drie ondersoorten. Naast het feit dat de Bahamapijlstaart in het wild voorkomt, is het ook een vogel die als volièrevogel en tuinvijvervogel fungeert. Als je de Bahamapijlstaart in Nederland wilt houden, moet je er wel voor zorgen dat er een winterverblijf is. Het beest is namelijk niet winterhard.