De binnenlanden van Jamaica!

De meeste mensen die aan Jamaica denken, zien dan prachtige stranden voor zich. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ieder jaar miljoenen mensen in het vliegtuig stappen om op Bob Marley-eiland te geraken. Maar daarnaast werkt Jamaica als een magneet voor natuurliefhebbers. Voor de natuur moet je in de binnenlanden van het eiland zijn. De binnenlanden van Jamaica zijn moeilijk doordringbaar en daardoor nog zo goed intact.

Krokodillen en zeekoeien

De flora en fauna van Jamaica zijn zeer gevarieerd en aantrekkelijk. De twee dieren die er het meest uitspringen zijn krokodillen en zeekoeien. Als je deze bijzondere dieren wilt spotten, moet je in het zuiden van het Caribische eiland zijn. Overigens had het niet veel gescheeld en de bovengenoemde twee dieren waren er niet meer geweest. Ze zijn namelijk in het verleden streng bejaagd. Nu worden ze zwaar beschermd en is hun toekomst op het eiland gegarandeerd. Voor vogelliefhebbers zijn de binnenlanden van Jamaica een waar eldorado. Het leeuwendeel van de vogels die op het eiland leven, houdt zich daar op!

Bahama-spotlijster

De Bahama-spotlijster is een vogel van een middelgroot formaat. Het beest heeft een grijsbruine kleur. De onderkant van de Bahama-spotlijster is licht gekleurd met her en der bruine vlekken. De fladderaar heeft verder een witte oogring en is in het bezit van een donkere oogstreep. De lengte van de Bahama-spotlijster bedraagt meer dan 23 centimeter. De Bahama-spotlijster laat zich het liefst zien in gebieden met veel bossen. Zoals de naam al doet vermoeden komt de Bahama-spotlijster voor op de Bahama’s. Daarnaast is hij te zien op Cuba en Jamaica.