Criminaliteit op Jamaica!

Op het moment dat er een groot verschil bestaat tussen arm en rijk, ligt criminaliteit op de loer. Dat geldt voor iedere plek op de wereld, dus ook voor Jamaica. Op alle Caribische eilanden zijn de verschillen tussen rijk en arm helaas groot. Krijg je daar als toerist iets mee te maken? Het antwoord is nee. Mits je je gezonde verstand gebruikt. Het leeuwendeel van de criminaliteit op Jamaica is namelijk gerelateerd aan de handel in drugs. Uiteraard heb je daar als toerist niets mee te maken.

Verder is er een groot verschil tussen de dag en de nacht. Wellicht is het niet verstandig om buiten de toeristische zone te gaan wandelen gedurende de nacht in bepaalde wijken van de grote steden van Jamaica zoals Montego Bay en Kingston. Maar dat advies zou ik ook willen geven voor de steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De conclusie is dat Jamaica ieder jaar wordt overspoeld door miljoenen toeristen en dat deze mensen doorgaans een prachtig en veilig verblijf op het Bob Marley-eiland hebben. Eén van de dingen waar toeristen op Jamaica met volle teugen van kunnen genieten, is de natuur. Een natuur waarin veel vogels leven. De Jamaicaanse hagediskoekoek bijvoorbeeld.

Jamaicaanse hagediskoekoek

De Jamaicaanse hagediskoekoek is een vrij grote vogel. Het beest is aan de bovenzijde grijs. De onderzijde van de Jamaicaanse hagediskoekoek heeft een andere kleur. Deze kant is namelijk roestbruin. De keel van het vogeltje is wit. Verder valt het op dat de staart lang is en dat het beest in het bezit is van een rode oogring. De lengte van de Jamaicaanse hagediskoekoek bedraagt meer dan 40 centimeter.