Bounty stranden op Jamaica

Bounty stranden op Jamaica! Wie droomt daar niet van! En ze zijn er. Het reggae-eiland is gezegend met de mooiste stranden van de wereld. Deze stranden bevinden zich met name aan de noordkant van het Caribische eiland. De meeste hotels & resorts bevinden zich vlak in de buurt van de stranden. Niet alleen de stranden zijn heel fraai op Jamaica, het eiland heeft ook een rijke cultuur. Zo is het heel leuk om het Marshall’s Pen Great House te gaan bezoeken.

Marshall’s Pen Great House

Het ontwerp van Marshall’s Pen Great House is voorzien van Spaanse muren en jaloezieën. Het is een stevig vierkant gebouw met een puntdak rood dak. Er zijn toevoegingen aan het hoofdgebouw geweest, maar deze hebben de integriteit ervan niet aangetast.

De bijgebouwen zijn gemaakt van gehouwen steen en een van hen heeft een uitstekende stenen schoorsteen. Het koffieopslaghuis is omgebouwd tot een rustig huisje. Een moderne bovenverdieping is toegevoegd en een loopbrug gebouwd tegenover de barbecue, die nog steeds staat en het bewijs levert dat het pand bezig was met de productie van koffie. Ten oosten van de barbecue staat de voormalige koffiemolen en de centrale poort van het oude wiel is nog steeds in positie. De koffiefabriek is omgebouwd tot een gastenverblijf, de bovenverdieping is omgebouwd tot slaapkamers voor bezoekers die er naartoe gaan voor ‘eco-tochten’, in het bijzonder vogels kijken.

Marshall’s Pen Estate dateert ongeveer 200 jaar terug naar de eerste provoost-generaal van Jamaica. Het was oorspronkelijk een veebezit, vandaar de naam. In 1755 werd het eigendom gekocht door de graaf van Balcarres die toen de gouverneur van Jamaica was. In 1853 werd het eigendom gekocht van de graaf van Balcarres door de Muirheads. Het stopte met het produceren van koffie omstreeks 1838, toen de koffie onder zware concurrentie kwam van Braziliaanse koffie. Het werd vervolgens verkocht aan de Suttons in 1939. Het pand is momenteel eigendom van de Suttons. Marshall’s Pen is ook rijk aan archeologische betekenis omdat het ooit een Taino-site was.