Bob Marley en Jamaica!

Vrijwel iedereen associeert Jamaica vrijwel direct met Bob Marley. Marley zorgde ervoor dat de reggae-muziek zich over de hele aarde uitbreiden. Marley is op het eiland een hele grote held. Overal op Jamaica kom je zijn sporen tegen. Marley had het bij tijd en wijle niet gemakkelijk op Jamaica. Dit kwam omdat hij zich af en toe ook met de politiek bemoeide. Hij vocht voor betere kansen en gelijke rechten voor de zwarte Jamaicanen. Daarbij kreeg hij met veel weerstand te maken van de gevestigde orde. Ten tijde dat Marley nog leefde, was dat nog lang geen uitgemaakte zaak namelijk. Dat was namelijk de tijd dat de verkiezingen op het eiland bloedig verliepen.

Gelukkig is dat nu allemaal voorbij. Als je op vakantie gaat naar Jamaica en je bent een bewonderaar van Marley is het leuk om naar zijn geboortehuis te gaan kijken. Verder is het interessant om naar de studio te togen waar hij al zijn muziek opnam. Tenslotte kun je nog een bezoek brengen aan diens graf. Maar Jamaica is niet alleen Marley. Het eiland heeft de beschikking over een een geweldige natuur. Een natuur met veel dieren. Het Amerikaans purperhoen bijvoorbeeld.

Amerikaans purperhoen

Het Amerikaans purperhoen is een middelgrote vogel. De bovenkant van het beest is groengekleurd. De onderkant van de fladderaar heeft een blauwpaarse kleur. De poten zijn geel. Verder heeft hij een geel-rode snavel. Wat verder aan het beest opvalt, is dat hij een blauw schild heeft op zijn voorhoofd. De lengte van het beest schommelt tussen de 26 centimeter en 37 centimeter. Het Amerikaans purperhoen houdt zich het liefst op in waterrijke gebieden.