Blenheim Jamaica

Blenheim, een kleine landelijke heuvelachtige wijk in het district (parish) Hannover, is de geboorteplaats van Sir Alexander Bustamante, de eerste Jamaicaan die de eer van de Nationale Held van Jamaica toegekend kreeg terwijl hij nog leefde. Blenheim wordt verondersteld te zijn vernoemd naar Blenheim Palace in Oxfordshire, Engeland, de geboorteplaats van Sir Winston Churchill.

Sir Winston Churchill Jamaica

Sir Alexander Bustamante 

In Blenheim is een replica van het huis waar Sir Alexander Bustamante is geboren, te bezichtigen. Het werd gereconstrueerd door de JNHT nadat het oorspronkelijke huis door uitslaande brand werd verwoest. In het huidige gebouw is een tentoonstelling over het boeiende leven van Bustamante te bekijken.

Sir Winston Churchill

Een van de bekendste staatslieden van de 20ste eeuw is ongetwijfeld Sir Winston Churchill. Hij werd op zijn 64e premier. Voor die tijd had Churchill al een lange en wisselvallige carrière achter de kiezen. In totaal wisselde hij in zijn leven twee maal van politieke partij. Gedurende de Eerste Wereldoorlog was Churchill minister van Munitie en minister van Marine. Naast politicus was Churchill ook een begenadigd schrijver. Churchill ontving zelfs in 1953 de Nobelprijs voor Literatuur voor zijn boek over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog speelde Churchill een belangrijke rol. Laat onverlet dat hij in zijn eigen land veel vijanden maakte. Gedurende de eerste verkiezingen van na de Tweede Wereldoorlog leed Churchill een grote nederlaag. In die tijd wilde het Britse volk namelijk een nieuwe start maken met nieuwe leiders aan het hoofd. Churchill stierf op 90-jarige leeftijd en ontving een waardige staatsbegrafenis.