Bezoek de Portland Point Lighthouse op Jamaica!

Als je de hoogste toren van Jamaica wilt bekijken, moet je een bezoekje brengen aan de Portland Point Lighthouse. Deze vuurtoren bevindt zich op het meest zuidelijke puntje van het Caribische eiland en heeft een hoogte van 44 meter. Daar komt nog eens bij dat de Portland Point Lighthouse op een verhoging staat op het landschap: de zogenaamde Portland Ridge. De vuurtoren straalt wit licht uit dat om de 15 seconden knippert.

De vuurtorens op Jamaica zijn fantastisch

Het is zeer de moeite waard om verschillende vuurtorens op Jamaica te gaan bekijken.

Vuurtorens 

De vuurtoren van Alexandrië (de Pharos) wordt gezien als de oudste vuurtoren die ooit heeft bestaan. Deze vuurtoren wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen van de oudheid. Toen deze vuurtoren nog dienst deed, werd er op de vuurtoren hout verbrand. Daar ontleent de vuurtoren dan ook zijn naam aan. De vuurtoren van Alexandrië heeft meer dan 1.600 jaar dienst gedaan, maar is uiteindelijk toch verdwenen. Uiteraard is de vuurtoren van Alexandrië een voorbeeld geweest voor alle vuurtorens die daarna kwamen.

Lenzen en spiegels

De uitvinding van de Argandse lamp is belangrijk geweest voor de ontwikkeling van vuurtorens. Deze uitvinding vond plaats aan het einde van de 18de eeuw. Hierdoor deed de olieverlichting zijn intrede. In eerste instantie werd walvisolie gebruikt. Wat verder in de tijd werd deze vervangen door petroleumproducten. Vandaag de dag wordt er uiteraard gewerkt met elektrisch licht. Dan moet je denken aan gloeilampen en spitsbooglampen. Om het licht te bundelen, worden tegenwoordig ook spiegels en lenzen gebruikt. Lenzen en spiegels zijn doorgaans zwaar. Daarom worden zogenaamde fresnellenzen gebruikt. Door fresnellenzen in te zetten, kan het licht op een perfecte manier gebundeld worden.