Bezoek de Milk River Spa op Jamaica!

De Milk River Spa is een van de topkuuroorden van Jamaica. De radioactiviteit is vele malen hoger dan die in de andere beroemde kuuroorden van de wereld. Zo is de radioactiviteit van de Milk River Spa negen keer hoger dan Bath (Engeland), vijftig keer hoger dan Vichy (Frankrijk), vijf keer hoger dan Karlsbad (Oostenrijk) en vierenvijftig keer hoger dan Baden (Zwitserland). De Milk River Spa ligt 16 kilometer ten zuiden van de stad May Pen in het district (parish) Clarendon in het plaatsje Bath.

Jamaica is een groot kuuroord.

Als je het woord radioactiviteit hoort, denk je direct aan de meest ernstige consequenties en mogelijke ziektes als je daar onbeschermd aan wordt blootgesteld. Echter, de hoogte van de radioactiviteit bij de kuuroorden extreem laag. Zo laag dat het dus positieve gezondheidseffecten genegeerd.

Kuuroord

In Nederland spreekt men van kuuroord. In de Duitse taal is dat Kurort en in het Engels spa. Met een kuuroord wordt een toeristische bestemming bedoeld waar men zich kan ontspannen en recreëren. Uiteraard kan men zich op iedere toeristische bestemming heerlijk ontspannen en recreëren, maar bij een kuuroord komt daar nog eens een medische gevoelswaarde bij. Men gaat er vanuit dat het gezond is om in een kuuroord te vertoeven. Enerzijds door geneeskrachtige bronnen en anderzijds door een gezonde, frisse lucht. Kuuroorden bestaan al heel erg lang. Al in de tijd van de Romeinen werden warmwaterbronnen aangewend als thermen. In Engeland werd het kuuroord in de 18de eeuw heel erg populair. In Engeland begon het in het plaatsje Bath, niet veel later ontstonden er over het hele land spa’s.

Hotels & resorts

Bij de meeste kuuroorden zijn veel hotels & resorts verrezen. Dat geldt ook voor de situatie op Jamaica. Dat is uiteraard heel erg gemakkelijk voor de mensen die naar de kuuroorden togen. Zij hoeven dan verder geen reis meer te maken, maar kunnen meerdere dagen op het terrein verblijven.