Bezoek het Halse Hall Great House op Jamaica!

Jamaica werd in 1655 door de Engelsen veroverd. In die tijd was het gebruikelijk om hoge officieren uit het leger stukken land te geven. Het landgoed Hall House werd derhalve aan majoor Thomas Halse gegeven. Op het landgoed liet hij varkens rondstappen en ander vee grazen. Bovendien liet hij in het midden van het landgoed een schitterend huis; Halse Hall Great House. Het huis was in het bezit van dikke muren en diende onder andere als verdediging van zijn landgoed. In 1704 overleed Halse en was het een bouwsel met nog maar een verdieping.

Bauxiet is van groot belang voor Jamaica.

In Clarendon bevinden zich veel bauxietmijnen. Met de bauxiet wordt veel geld verdiend.

Vanaf 1740 werd het Halse Hall Great House een prachtig twee verdiepingen tellend landhuis. Het was de tijd dat het huis in bezit kwam van Francis Saddler Halse. Zij verfraaide de ingang van het landhuis en liet bovendien een stenen trap in het Halse Hall Great House plaatsen. Later werd nog een nieuwe vleugel aan het landhuis gebouwd door ALCOA Minerals of Jamaica.

Clarendon

Het Halse Hall Great House is te bezoeken in de Clarendon Parish (district). De hoofdstad van Clarendon is May Pen. Omdat er veel bauxietmijnen in Clarendon aanwezig zijn, is het district van groot economisch belang voor Jamaica. Er zijn twee bedrijven actief in de baxietmijnindustrie in Clarendon; JAMALCO en ALCOA Minerals of Jamaica. Naast de bauxiet is er nog veel meer bedrijvigheid in Clarendon. Zo bevinden zich er de meeste tabaksplantages van het hele Caribische eiland. Naast de tabaksplantages zijn er veel katoen-, bananen-, koffiebonen-, gemberplantages in Clarendon te vinden.