Bezoek de geboorteplaats van Claude McKay op Jamaica!

Claude McKay is een internationaal geprezen Jamaicaanse schrijver en dichter. McKay werd geboren in 1889 in het plaatsje James Hill in het district (parish) Clarendon. McKay was het jongste kind van Thomas Francis McKay en Hannah Ann Elizabeth Edwards. De ouders van MacKay waren boeren die een goedlopend bedrijf hadden. Na het afronden van de lagere school kwam hij in de leer bij een meubel- en wagenmaker in Browns Town in het district (parish) Saint Ann.

Claude McKay Jamaica

In 1910 vertrok Mac Kay naar de hoofdstad van Jamaica, Kingston. In Kingston ging hij voor de politie werken. In 1912 begon McKay met het schrijven van gedichten. McKay schreef vier romans: Home to Harlem (1928), Banjo (1929), Banana Bottum (1933) en Amiable With Big Teeth: A Novel of the Love Affair Between the Communists and the Poor Black Sheep of Harlem (1941).

Verenigde Staten

McKay vertrok in 1912 naar de Verenigde Staten van Amerika om te gaan studeren aan het Tuskegee Institute. Hij was geshockeerd toen hij zag dat Amerika een erg rascistische samenleving was. Dat was voor hem de motivatie om nog meer gedichten te gaan schrijven. Bij het Tuskegeen Institute had hij het niet erg naar zijn zin, hij vond het er te militaristisch aan toe gaan. Derhalve koos hij ervoor om verder te gaan studeren aan de Kansas State University. In 1917 publiceerde hij twee gedichten. McKay voelde zich op jonge leeftijd aangetrokken tot het communisme, maar werd nimmer lid van de Communist Party USA. In 1919 vertrok McKay naar Londen.