Bezoek Auchindown op Jamaica!

Auchindown ligt in het zuidwesten van Jamaica in de county (provincie) Cornwall in de parish Westmoreland. Auchindown wordt ook op andere manieren gespeld zoals Auchindoun of Ackendown.

Ackendown Castle Ruin

Ten noorden van de hoofdweg tussen de steden Savanna-la-Mar (Sav-la-mar, Sav) en Black River bevindt zich de Ackendown Castle Ruin, de ruïne van het kasteel van Ackendown. Aan één van de binnenmuren van de kasteel hangt een plaquette waarop te lezen valt dat het kasteel is gebouwd door Archibald Campbell. Hij was een lid van de Schotse familie Auchenbreck uit Argyll. Campbell werd slechts 52 jaar. De ruïne bestaat uit twee torens die opgetrokken zijn uit kalksteen, aan de west- en oostkant. Tussen de twee torens loopt een ondergrondse passage. De bouwstijl van het voormalige kasteel is atypisch voor Jamaicaanse begrippen en daarmee uniek voor het eiland. Sinds 2006 is de Ackendown Castle Ruin een officieel monument. De Ackendown Castle Ruin ligt op steenworp afstand van de ingang van het Whitehouse Sandals Resort. Mensen die dus op het resort verblijven, kunnen er gemakkelijk naartoe wandelen.

Stewart Castle

Op Jamaica zijn er nog meer ruïnes van kastelen te bewonderen. Eén daarvan is de ruïne van het Stewart Castle. Oorspronkelijk was het een woonhuis dat zwaar verbouwd en beveiligd werd tegen mogelijke aanvallen. Zo heeft het kasteel verschillende schietgaten. Het kasteel bevat verder een kelder, begaande grond en een eerste verdieping. Bovendien zijn op de hoeken, torens opgetrokken. In de loop van de tijd zijn er helaas veel bouwmaterialen van de ruïne weggehaald.