Bezoek Alley Town op Jamaica!

Alley Town ligt in het midzuiden van Jamaica in de county (provincie) Middlesex in de parish Clarendon. Ally Town is een klein plaatsje dat vlak in de buurt van het plaatsje Lionel Town ligt. Alley Town ligt ten zuiden van Halse Hall.

Suikerrietplantages 

Alley Town ligt midden tussen de suikerrietplantages. Het leeuwendeel van de inwoners van Alley Town is dan ook werkzaam op de nabijgelegen Moneymusk suikerplantage. Suikerriet heeft door de eeuwen heen een belangrijke rol gespeeld op het reggae-eiland. De Spanjaarden en Engelsen vulden er hun zakken mee. Helaas over de ruggen van de Afrikaanse slaven. Slaven die het loodzware werk moesten verrichten op de plantages. De slaven werden onder mensonterende omstandigheden vanuit het westen van Afrika naar Jamaica verscheept.

St. Peter’s Anglican Church

De oudste kerk van Jamaica bevindt zich ook in Alley Town, de St. Peter’s Anglican Church. Het is zelfs de oudste kerk van het Britse Caribische rijk. De originele kerk werd in 1671 gebouwd. Het houdige gebouw dateert uit 1715 waarbij de fundamenten nog wel uit 1671 stammen. De kerk is van steen gemaakt. De kerkklok van de St. Peter’s Anglican Church werd in 1857 verscheept vanuit Londen. Het bedrijf (Messers Mears) dat de klok maakte, maakte ook de klok van de wereldberoemde Big Ben in Londen.

Moneymusk-bibliotheek

Op steenworp afstand van de kerk is een bijzondere bibliotheek te bezoeken, de Moneymusk-bibliotheek. Deze fraaie bibliotheek is gehuisvest in een oude, stenen windmolen. Vroeger behoorde de windmolen toe aan de Moneymusk suikerplantage.