De betoverende zuidkust van Jamaica!

Het leeuwendeel van de mensen dat naar Jamaica toogt, komt er voor diens fantastische noord- en westkust. Dat zijn de plekken waar zich de mooiste stranden van de hele Caribische archipel bevinden. Deze stranden zijn in het bezit van mooi poedervormig zand en alle denkbare faciliteiten zoals sanitaire voorzieningen en eetgelegenheden. Het zuiden van het reggae-eiland daarentegen is veel minder bekend bij het grote publiek. Dat is een gemiste kans. Het zuiden is namelijk niet het domein van het massa-toerisme, maar van de natuurliefhebbers.

Krodillen en zeekoeien

Zo leven de beroemde krokodillen en zeekoeien van Jamaica in dit deel van het Caribische eiland. Het is feitelijk nog een wonder dat deze indrukwekkende dieren nog op Jamaica voorkomen. In het verleden zijn ze namelijk fel bejaagd. Gelukkig is dat heden ten dage niet meer het geval, de beesten worden namelijk beschermd. Als je de krokodillen en zeekoeien met eigen ogen wilt spotten, kun je het beste jezelf aanmelden bij een tour. De gidsen kennen namelijk het gebied heel goed en weten precies waar de dieren zitten. Het zuiden van Jamaica is ook het leefgebied van heel veel verschillende soorten vogels. Eén daarvan is de baltimoretroepiaal.

Baltimoretroepiaal

De baltimoretroepiaal heeft een grootte die tussen de 18 en 20 centimeter ligt. Het beest heeft een zwarte kop. De buik is oranje-geel. De vleugels zijn ook zwart. Zowel de heren als de dames hebben vleugelstrepen die wit zijn. De dames vallen overigens minder op. De bovenkant van de dames is olijfgroen. Een deel van de vrouwtjes heeft een zwarte kop.