In augustus op vakantie naar Jamaica

In augustus op vakantie naar Jamaica togen, lijkt een bijzondere onderneming. Waarom zou je naar een tropisch oord vertrekken als het in Nederland en België dan ook zomers weer is? Nou, de prijzen voor de hotels & resorts zijn dan heel erg laag. We spreken over het laagseizoen en daar kun je je voordeel mee doen. Als je op vakantie gaat naar Jamaica, is het ook leuk om een stukje van diens natuur en cultuur op te snuiven. Een bezoek aan de Titchfield Peninsula is zeer aanbevelenswaardig!

Titchfield Peninsula

All percelen land en bouwsels gelegen in het gebied dat bekend staat als het Titchfield-schiereiland hebben de volgende grenzen: de oostelijke grens die wordt begrensd door de Foreshore Road die in zuidelijke richting doorloopt naar het pand dat is geregistreerd bij Volume 395 Folio 41 en tegenover Fort George Street naar de zuidelijke grens die wordt begrensd door eigenschappen die respectievelijk zijn geregistreerd bij Volume 82 Folio 63 en Volume 1267 Folio 921 en over Hanover Road door de accommodatie geregistreerd bij Volume 481 Folio 55, en vervolgens noordelijk naar de westelijke grens die wordt begrensd langs de westkust door eigendom geregistreerd bij Volume 75 Folio 14, eigendom van Queen Street in eigendom van de Methodistenkerk, en eigendommen geregistreerd bij respectievelijk Volume 182 Folio 47, Volume 403 Folio 70 en Volume 649 Folio 39, vervolgens doorgaan naar de noordelijke grens die wordt begrensd door alle dat perceel van ongeveer 4 hectare waarop Fort George, de Militaire Kazerne en de Titchfield High School compo und zijn gesitueerd, en dan terug naar de oostelijke grens op Foreshore Road.

Port Antonio

Port Antonio, de hoofdstad van de Parish of Portland, ligt aan de noordoostkust van Jamaica, aan de voet van de majestueuze Blue Mountain Range. Het gebied staat bekend om de hoogste regenval in Jamaica (tot 150 centimeter per jaar) en daarom staat de parish bekend om zijn weelderige vegetatie die deel uitmaakt van zijn aantrekkingskracht.

Een van de meest unieke kenmerken van Port Antonio is de dubbele haven. Het Titchfield-schiereiland scheidt de East Harbour van de West Harbour en samen met Navy Island. Het schiereiland beschermt de diepere westhaven tegen de heersende oostenwinden. Port Antonio heeft zijn unieke charme. Het was deze charme die de Amerikaanse kapitein, Lorenzo Dow Baker, in 1870 fascineerde toen hij de haven binnenvloog en besloot om de bananenhandel te starten en uiteindelijk Port Antonio te promoten als een toeristische bestemming. Dezelfde charme wierp zijn betovering op de beroemde filmster Errol Flynn in de jaren 1940. Flynn riep uit dat: ‘Port Antonio mooier was dan welke vrouw die ik ooit had gezien’.

Terwijl we de pagina’s van de geschiedenis doorbladeren, van de vroege Spaanse nederzetting tot de Britse nederzetting, toen Port Antonio als een ongezonde plek werd beschouwd en er waren maar weinig liefhebbers van gratis landaanbiedingen, gericht op het lokken van kolonisten, ontrafelen verhalen over Port Antonio een intrigerende geschiedenis. De bananenboom, de groei van het toerisme, de connectie met Hollywood en zijn grootse plannen en mislukkingen, iedereen heeft een verhaal te vertellen. Er zijn verhalen over meisjes die baden in champagne op het hoogtepunt van de bananenboom tot mannen die hun sigaren aansteken met £1-bankbiljetten die allemaal bijdragen aan de mystiek van de stad

Het Titchfield-schiereiland

Het Titchfield-schiereiland was de eerste plaats waar de Engelsen zich vestigden, en staat bekend als de oudste nederzetting van de stad. Het scheidt de Oosthaven van de Westhaven. In de vroege stadia werd het schiereiland bij vloed gescheiden van het stadscentrum tot het gebied later werd gevuld. De gebouwen in het Titchfield-schiereiland beschikken over uitstekende voorbeelden van architecturale stijlen die verschillende perioden vertegenwoordigen in de vorming en ontwikkeling van de stad. Ze weerspiegelen de Jamaicaanse Georgische, Victoriaanse New England, Cape Cod Victoriaanse, Jamaicaanse Vernacular en Victoriaanse stijlen peperkoek. De overheersende stijl is de vernaculaire architectuur. Het Titchfield-schiereiland werd op 16 april 1998 als beschermd nationaal erfgoed aangewezen.