In april op vakantie naar Jamaica

In april op vakantie naar Jamaica gaan is bijzonder aantrekkelijk. Op het eiland heerst het hele jaar door de geweldige temperatuur van 30 graden Celsius. Dus ook in de maand april. Hoe anders is de situatie qua weer dan in Nederland. In april kan het dan nog steenkoud zijn. De parelwitte stranden van Jamaica zijn een absolute trekpleister. Op die stranden staan fantastische hotels & resorts waar je heerlijk kunt overnachten. De hotels & resorts van Jamaica zijn zeer luxe.

Het leeuwendeel van de toeristen dat een bezoek brengt aan Jamaica heeft een Amerikaans paspoort. Daarnaast brengen veel Europeanen, waaronder Nederlanders en Belgen, een bezoek aan het reggae-eiland. De toeristen kunnen Jamaica op twee manieren bereiken: met cruiseboten of via vliegtuigen. Naast de stranden heeft Jamaica een prachtige natuur en een rijke cultuur. Zo is het zeer de moeite waard om de St. George’s Anglican te bezoeken.

St. George’s Anglican

De St. George’s Anglican is zo genoemd omdat het ooit de parochiekerk was van de voormalige parochie van St. George. In 1867, toen Sir John Peter Grant (toen gouverneur van het eiland), het aantal parochies verminderde van 22 naar 14, werd St. George onderdeel van de parochie van Portland. De kerk, gebouwd in 1814, is gemaakt van gehouwen steen. De stenen kwamen uit Engeland als ballast in schepen. Glasramen met gebrandschilderd glas worden overal in het ontwerp gebruikt. De ingang van de kerk is via een massieve verhoogde paneeldeur, die de basis vormt van de hoge klokhuisklok. Niet alleen is de kerk een van de vele historische gebouwen in de stad Buff Bay, maar het is ook het oudste gebouw in de stad.