Altijd zomer op Jamaica!

Als mensen de zon zien, worden ze gelukkig! Dan moet je natuurlijk niet in Nederland zijn. In ons kikkerlandje aan de Noordzee schijnt de zon maar een paar weekjes per jaar. Als je immer in zomerse sferen wilt bivakkeren, kun je het beste naar Jamaica togen. Op deze Caribische parel schijnt bijna iedere dag de koperen ploert.

Veel mensen denken dat de zon alleen maar goed voor je is, maar dat is toch niet helemaal waar. Probeer daarom op het heetste moment van de dag de zon te mijden. Ga dan lekker is de schaduw zitten. Als je toch in de zon gaat, prepareer dan je huid op een goede manier. Smeren dus. Het liefst met een hoge beschermingsfactor. En dan nog de vochtbalans. Je moet zorgen dat je voldoende water drinkt. Het beste is om te drinken voordat je dorst hebt. Dit noemen ze het zogenaamde preventief drinken. Als je alle bovengenoemde factoren in acht neemt, omzeil je de zogenaamde zonnesteek. Als je goed geprepareerd de zon ingaat, kun je bijvoorbeeld gaan genieten van de overweldigend natuur van het eiland. Eén van de dieren die je daar kunt spotten, is de Amerikaanse klifzwaluw.

Amerikaanse klifzwaluw

De Amerikaanse klifzwaluw heeft een lengte die tussen de 13 centimeter en 15 centimeter ligt. De bovenkant van het beest heeft een blauwgrijze kleur. Het voorhoofd van de fladderaar daarentegen is wit. Roodbruin is de kleur van de bovenste staartveren. De Amerikaanse klifzwaluw gebruikt voor de bouw van zijn nest modder. Om een nest te maken, zoekt de Amerikaanse klifzwaluw rotskliffen of overhangende dakranden. De Amerikaanse klifzwaluw legt tussen de vier en de zes eieren. Deze eieren zijn wit. Er zijn vijf verschillende ondersoorten van de Amerikaanse klifzwaluw beschreven.