Zeer goedkoop op vakantie naar Jamaica!

Iedereen wil uiteraard zo min mogelijk voor zijn vakantie betalen. Dat geldt uiteraard ook als je op vakantie gaat naar Jamaica. De prijzen die je tegenwoordig voor Caribische reizen moet betalen, zijn veel lager dan vroeger. Er woedt een ware prijzenoorlog tussen de verschillende reisaanbieders. Kijk voor de beste aanbiedingen bij de accommodaties. Jamaica heeft niet alleen hele mooie stranden, het tropische eiland is ook in het bezit van een overweldigende natuur. Een natuur waar hele mooie vogels leven. Eén van die vogels is de Jamaicaanse mango.

Jamaicaanse mango

Met de Jamaicaanse mango wordt geen tropische vrucht bedoeld, maar dus een vogeltje. Een vogeltje die alleen maar voorkomt op Jamaica, endemisch is dus! De Jamaicaanse mango is een kolibriesoort. Wereldwijd zijn er meer dan driehonderd verschillende soorten kolibries beschreven. Het leeuwendeel van deze soorten leeft in Zuid-Amerika. De oorsprong van de kolibries ligt in dat werelddeel.

Eén van de belangrijkste kenmerken van de kolibrie is diens snavel. Als je bijvoorbeeld naar de zwaardkolibrie kijkt, valt het op dat die snavel een lengte heeft van tien centimeter. Das evenlang als het hele lijf van het beest. Maar er zijn ook kolibriesoorten die maar een heel kort snaveltje hebben. Er is bestaat een kolibrie met een snavel met een lengte van maar 5 millimeter. De snavel van de kolibrie is helemaal gebouwd naar de bloemen die hij bezoekt. Kolibries hebben een relatief hoge levensverwachting. De vliegebeesten kunnen meer dan 15 jaar oud worden. Als je een kolibrie wilt bijvoeren, kun je dat het beste doen met suikerwater. Er zijn ook kolibriesoorten beschreven die insecten op het menu hebben staan. Omdat kolibries zoveel energie opslurpen, moeten ze de hele dag door eten. Ook als het gaat regenen, is dat voor de kolibrie geen signaal om te stoppen met eten. Er moet immer gegeten worden.