Top 5 bekendste liedjes van Bunny Wailer!

Bunny Wailer is een Jamaicaanse reggae-zanger. Bunny Wailer werd op 10 april 1947 geboren in Kingston, te Jamaica. De volledige naam van Bunny Wailer luidt: Neville O’Reily Livingston. Bunny Wailer was één van de leden van de Wailers; de wereldberoemde band waarvan ook Bob Marley onderdeel van uitmaakte. Aanvankelijk was Bunny Wailer meer in voetbal dan in muziek geïnteresseerd, maar koos uiteindelijk toch zijn weg in de muziek. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 bekendste liedjes van Bunny Wailer!

5. Blackheart Man 

Het nummer Blackheart Man staat op het gelijknamige album Blackheart Man. Dit debutalbum kwam op 8 september 1976 op de markt. Het album werd opgenomen in de Aquarius Recording Studios te Kingston. Alle nummers werden geschreven door Bunny Wailer zelf. 

4. Get Up, Stand Up

Het nummer Get Up, Stand Up staat op het album Burnin’. Het album kwam op 19 oktober 1973 op de markt. Het album werd opgenomen in de Harry J. Studios te Kingston en gemixt in de Island Studios te Notting Hill in Engeland. Het nummer Get Up, Stand Up werd niet door Bunny Wailer geschreven, maar kwam uit de koker van Bob Marley en Peter Tosh. 

3. Time Will Tell

Het nummer Time Will Tell staat op het album Time Will Tell: A tribute to Bob Marley. Het album kwam in 1990 op de markt door Shanachie Records. In 1991 won de plaat de Grammy Award voor de beste reggae-plaat van het jaar. 

2. Crucial

Het nummer Crucial staat op het album Crucial! Roots Classic. De plaat kwam in 1994 op de markt door RAS Records. 

1. Rock and Groove

Het nummer Rock and Groove staat op het album Rock ’N’ Groove. Het album kwam in 1981 op de markt door Sonomonic.