Spaanse restaurants op Jamaica

Spaanse restaurants op Jamaica zijn zeker aanwezig. Zo kun je op heel veel locaties heerlijke tapas eten. Uiteraard herbergen de hotels & resorts op Jamaica Spaanse restaurants waar je voortreffelijke Spaanse gerechten kunt eten. Naast het heerlijke eten en drinken beschikt Jamaica over een geweldige natuur. Zo is het zeer de moeite waar om een bezoek te brengen aan de Blue and John Crow Mountains.

Blue and John Crow Mountains

Blue en John Crow Mountains is het eerste Jamaicaanse natuurgebied dat op de prestigieuze UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het gebied bestaat uit culturele en natuurlijke aspecten met een uitstekende historische, socio-culturele, esthetische, wetenschappelijke en educatieve waarde. Deze regio is een belangrijk onderdeel geworden van het culturele en materiële erfgoed van Jamaica. Het ruige terrein, de diverse klimatologische omstandigheden en actieve geologische processen behouden en beschermen een diverse, zeer endemische flora en fauna terwijl de voortdurende evolutie wordt ondersteund die aanleiding geeft tot nieuwe soorten.

De Blue and John Crow Mountains, gelegen in het noordoostelijke deel van Jamaica, is de thuisbasis van de Windward Maroons. De Marrons door middel van beschermde oorlogsvoering (1700 – 1740), werden de eerste zwarten in het westelijk halfrond die militair de Engelsen konden verslaan. De Marrons in Jamaica zijn wereldberoemd. Zo ook zijn hun leiders Nanny, Accompong, Kojo om er maar een paar te noemen. De vroege Marrons in Jamaica waren de Taino’s die de tirannie van de Spanjaarden ontvluchtten, de vroege kolonisten van het eiland naar de bergen om vrije, onafhankelijke en autonome samenlevingen op te richten. De rang van de Marrons werd opgezwollen door tot slaaf gemaakte Afrikanen die vrijheid zochten uit de slavernij en de bergen in gingen. De Marrons waren daarom een ​​combinatie van vluchtende Taino’s en Afrikanen.

Een groot aantal van de Maroon-nederzettingen bevonden zich in de Blue and John Crow Mountains, die ongeveer een derde van het eiland aan de oostelijke rand bedekken. Elke nederzetting was georganiseerd onder een sterke leider. Meestal werden de leiders ondersteund door een groep of door een raad die de leiding had over de besluitvorming. De Marrons waren een strijdende partij en hadden veel conflicten met de Britten die leidden tot open oorlogsvoering in 1739, de eerste Marron Oorlog en de tweede Marron Oorlog in 1795.

In 1739 tekende Kojo namens de Marrons een vredesverdrag met de Britten. Bij het verdrag kregen de Marrons 600 hectare land en een beperkte vrijheid, inclusief de uitsluiting van belastingen. Vrijheid van Britse inmenging stelde de Windward Maroons in staat om een ​​onafhankelijke samenleving te ontwikkelen en te onderhouden die gebaseerd was op Afro-centrische culturele waarden, waarvan de authenticiteit bewaard is gebleven. De Maroon-gemeenschappen van Charles Town in Portland en Scotts Hall in St. Mary worden beschouwd als satellietsites van de Blue and John Crow Mountains cultureel erfgoed.