Reisadvies Jamaica

Als je op vakantie gaat naar Jamaica wil je wel zeker weten of het Caribische eiland een veilige vakantiebestemming is. Dit veiligheidsvraagstuk kun je op twee manieren benaderen; er zijn mensen die tijdens hun verblijf op Jamaica niet van het terrein van hun hotels & resorts afkomen. Zij hoeven helemaal niets te vrezen. Het leeuwendeel van de hotels & resorts op het reggae-eiland heeft beveiligers in dient die de veiligheid van de gasten waarborgen. Uiteraard willen de meeste toeristen veel meer van Jamaica zien dan alleen de binnenkant van de hotels & resorts. Ook dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, mits je maar gezond verstand gebruikt!

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft voor ieder land in de wereld een reisadvies uit, dus ook voor Jamaica. Het is raadzaam om de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te bezoeken vooraleer je de koffers wil gaan pakken richting Jamaica voor de laatste stand van zaken aangaande de veiligheid. 

Stand van zaken

Door de bestaande criminaliteit zijn er veiligheidsrisico’s voor reizen naar Jamaica. Het meeste geweld is tegen de eigen bevolking gericht en vindt plaats in de grote steden als Kingston en Montego Bay. Het is derhalve niet verstandig om de volkswijken, geïsoleerde gebieden en verlaten stranden van de twee genoemde steden te bezoeken.

Homoseksualiteit 

In het algemeen wordt homoseksualiteit niet geaccepteerd op Jamaica. Probeer daar rekening mee te houden met de manier waarop je je uit. 

Drugs

Op Jamaica is het verboden om drugs te bezitten of te gebruiken. Iedereen die betrapt wordt op het gebruik van drugs of die er in handelt, kan een lange gevangenisstraf tegemoet zien. Dus doe dat absoluut niet. En houdt er rekening mee dat de gevangenissen op Jamaica van een hele andere orde zijn dan die in Nederland of België.