Portugese restaurants op Jamaica

Portugese restaurants op Jamaica zijn fantastische locaties om heerlijk te eten. Uiteraard bezitten alle hotels & resorts van het reggae-eiland over fantastische restaurants waar regelmatig ook Portugese gerechten op het menu staan. In de Portugese keuken worden veel producten uit zee gebruikt zoals vis en schaal- en schelpdieren. Op Jamaica kun je niet alleen heel smakelijk eten, het is ook een eiland waar je cultuur kunt opsnuiven. Zo is het zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Charles Town.

Charles Town

Charles Town ligt in het binnenland in de buurt van de stad Buff Bay in district Portland. De nederzetting ontstond rond 1754. Charles Town als een Marron Gemeenschap werd pas in 1832 op kaarten genoemd. Vóór die datum werd het geïdentificeerd als New Crawford Town. In tegenstelling tot andere Marrron nederzettingen bevindt Charles Town zich niet in de diepe bergvalleien, maar eerder op de vlakke kustvlakten. Het is een van de vier belangrijkste Marron-nederzettingen op Jamaica. De anderen zijn Accompong, St. Elizabeth, Scotts Hall, St. Mary en Moore Town in Portland.

Drie belangrijke bezienswaardigheden in de gemeenschap zijn het museum, de bibliotheek en de Asafu-grond. Voor het museum staat een bibliotheek met veel boeken over het Maroon-erfgoed. De Asafu Ground is de locatie van de jaarlijkse Charles Town Maroon-feesten. Charles Town wordt door de Marrons beschouwd als het trefpunt van Quao, Marron-leider en held.

In tegenstelling tot andere Charles Town wordt geregeld door zowel Marrons en niet-Marrons. In Charles Town zijn veel verschillende Jamaicaanse majestueuze gebouwen die aan weerszijden van de weg te zien zijn. In de gemeenschap is een Marron-begraafplaats waar vele Marrons begraven liggen. De begraafplaats wordt als heilig beschouwd en wordt onderhouden door kolonisten.