Op Jamaica een rondreis maken

Op Jamaica een rondreis maken is een fantastische ervaring. De meeste mensen die een bezoek brengen aan het reggae-eiland kiezen ervoor om op het strand te gaan liggen en te overnachten in een van de talrijke hotels & resorts. Jamaica is geen groot en ook geen klein eiland. Het heeft feitelijk het perfecte formaat, ongeveer een kwart van het oppervlakte van Nederland. Het Bovenwindse Eiland kent een heel divers landschap. Vanaf de kust landinwaarts verandert het landschap snel in een bosrijk gebied. Bossen die bovendien doorkliefd worden door talrijke rivieren en beekjes. Naast de natuur heeft Jamaica ook veel culturele schatten zoals het Mandeville Court House

Mandeville Court House

Het Mandeville Court House werd gebouwd in 1817. Het werd gebouwd in de Georgische stijl van Jamaica met twee verdiepingen. De bovenste verdieping heeft kolommen, lamellen en schuiframen. Een dubbele wenteltrap leidt van de benedenverdieping naar een portiek en de bovenste verdieping. Kalksteenblokken werden gebruikt om het gerechtsgebouw te bouwen. De oorspronkelijke structuur is in de loop van de tijd niet veranderd en wordt nog steeds gebruikt als een rechtbank met ondersteunende kantoren op het terrein.

Het gerechtsgebouw is eigenlijk het oudste gebouw op het Mandeville-plein, dat pas 2 jaar na de oprichting van de stad in 1815 werd opgericht. Slavenarbeid werd gebruikt bij de bouw van dit bastion van justitie. De benedenverdieping werd gebruikt als het eerste schoolhuis in de vroege dagen van de stad. In 1955, tijdens een tocht door de zuidelijke parochies, werd prinses Margaret officieel verwelkomd in de parochie van Manchester, aan het gerechtsgebouw.