Jamaica: zaken doen op een zonovergoten eiland!

Er is toch een aantal Nederlanders dat niet naar Jamaica toogt om daar van de zon te gaan genieten of om op het strand te gaan liggen. Nee, er zijn landgenoten die op het Bovenwindse Eiland niet voor de fun gaan, maar wel voor poen. Zij zien op het Caribische eiland namelijk zakelijke mogelijkheden. En dat hebben zij heel goed gezien! Op Jamaica zijn namelijk heel veel mogelijkheden om een goedbelegde boterham te verdienen. Wat zijn de branches waarmee je het beste een handeltje kunt starten? Uiteraard in de toeristische sector!

Dit is ook de sector waar het leeuwendeel van de Jamaicanen zijn brood mee verdient. Op een directe én op een indirecte manier. Het meest voor de hand liggend zijn uiteraard banen in hotels & resorts en restaurants. Maar ook in de bouw zijn op het eiland heel veel mogelijkheden. Alles moet namelijk gebouwd en onderhouden worden. Daar zijn heel veel kundige mensen en specialisten voor nodig. De meeste mensen die een bezoek brengen aan Jamaica, gaan naar de noord- en westkust. Daar bevinden zich de kilometerslange stranden en de oogverblindende hotels & resorts. Prachtige luxe hotels & resorts die het mogelijk maakt dat ieder jaar miljoenen mensen op het eiland kunnen verblijven. Mensen die ook met volle teugen van de Jamaicaanse natuur kunnen genieten. Eén van de bewoners van deze natuur is de geelvleugeltangare!

Geelvleugeltangare

De geelvleugeltangare is maar een kleine vogel. Het beest heeft een lengte van ongeveer 18 centimeter. Het verenpak van de geelvleugeltangare heeft een grijsgroene kleur. Wat verder opvalt aan het vogeltje is het feit dat hij een gele vlek op zijn vleugels heeft. Ook de lange staart en de grijze kop zijn kenmerkend voor het vogeltje!