Jamaica: het starten van een eigen onderneming!

Eén van de meest uitgesproken kenmerken van Nederlanders is, is het feit dat ze graag willen ondernemen. Dat zit in de genen van Nederlanders. Dat gaat heel ver terug in de tijd met de oprichting van de VOC en WIC. De Verenigde Oost-Indische Companie respectievelijk de West-Indische Companie. Het waren de eerste grote handelsondernemingen die in de wereld ontstonden. Er zat wel een gitzwarte kant aan de VOC en WIC, weten we nu.

Toeristenindustrie

Ook in de huidige tijd blijven veel Nederlanders niet alleen binnen de landgrenzen, maar zoeken ze hun heil in het buitenland om geld te verdienen. Naar Jamaica bijvoorbeeld. Het leeuwendeel van de Nederlandse ondernemers op Jamaica, verdient er zijn geld in de toeristenindustrie. Dan moet je dus denken aan horecagelegenheden en vakantieaccomodaties. Nederlanders die op vakantie gaan naar Jamaica logeren meestal in de hotels & resorts die op het eiland zijn te vinden. Nederlanders die op Jamaica middels vakantieaccomodaties hun geld proberen te verdienen, hebben geen hotels & resorts in hun bezit, maar runnen doorgaans exclusieve accommodaties.

Als je op Jamaica bent om geld te verdienen, of je bent er om een fijne vakantie te vieren, je kunt er altijd genieten van een overweldigende natuur. Alle delen van het eiland hebben zo hun schoonheid. Aan de kusten vind je prachtige stranden. In de binnenlanden stuit je op ondoordringbare oerwouden. Met name vogelliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Op het eiland zijn heel veel verschillende soorten vogels beschreven. Sommige van deze vogels komen zelfs alleen maar voor op Jamaica!