Jamaica: de lekkerste gerechten van de wereld!

Het is geen nieuws dat je op Jamaica culinair helemaal aan je trekken kunt komen. In ieder dorp of stad op het reggae-eiland maken ze de lekkerste maaltijden. Echter, het leeuwendeel van de mensen dat naar Jamaica vliegt, boekt een accommodatie in een hotel of resort. Uiteraard hebben deze hotels en resorts de beschikking over de allerbeste restaurants. Gerechten van iedere denkbare keuken zijn hier verkrijgbaar. Dan moet je onder andere denken aan de Aziatische keuken, Italiaanse keuken, Spaanse keuken en Franse keuken.

Mensen die echter de echte Jamaicaanse keuken willen ontmoeten, moeten de restaurants van de hotels & resorts ver achter zich laten staan om de restaurants en eettentjes van de Jamaicanen te leren kennen. Jamaicanen zijn echte carnivoren. Voor hen bestaat er geen maaltijd als daar niet rund, varken, kip, geit of vis is bij aanwezig is. Jamaicanen eten het liefst buiten. Geef ze daar eens ongelijk in. Het weer is doorgaans heerlijk op het rivieren-eiland. Als je buiten bent, kun je ook genieten van vogels, één van die vogels is de gewone maskerzanger!

Gewone maskerzanger

De gewone maskerzanger behoort tot de zangvogels. Specifiek tot de Amerikaanse zangers. De heren hebben een buik die geelgekleurd is. Verder zijn zij in het bezit van een zwart masker. Een masker dat bovendien grijs is omrand. De dames zijn niet in het bezit van een zwart masker. De gewone maskerzanger heeft een grootte van ongeveer 13 centimeter. Als de gewone maskerzanger een nest bouwt, heeft dat de vorm van een kom. Het nest is opgebouwd uit schorsdelen en gras. De nesten worden gemaakt op de grond. Soms bevindt het nest zich net iets boven de grond.