Jamaica: indrukwekkende rivieren!

Als je van rivieren houdt, kun je met een gerust hart naar Jamaica togen. Op het eiland zijn heel veel mooie rivieren te aanschouwen. Deze rivieren ontspringen in de bergen en heuvels die het eiland rijk is. Het eiland is behoorlijk groot en heel derhalve volop ruimte voor bergen en heuvels. De rivieren op het eiland werden vroeger gebruikt voor het vervoer van de producten die op de plantages werden verbouwd. Dan moet je hoofdzakelijk denken aan bananen. Op een bepaald moment in de geschiedenis werd ontdekt dat je op het eiland prima bananen kon verbouwen. Jamaica werd zelfs de bananenhoofdstad van de wereld. Die bananen werden dan uit de binnenlanden via de rivieren naar de kust van het eiland gebracht middels vlotten. Eenmaal bij de kust aangenomen werden de bananen in grote zeeschepen geladen over verder over de hele wereld te worden verspreid.

Tegenwoordig zijn de Jamaicaanse rivieren van grote waarde voor de toeristen die het eiland aandoen. Op de rivieren wordt namelijk gevaren met bamboevlotten en rafts. Dat is bijzonder spectaculair want je hebt op het Bob Marley-eiland ook rivieren die behoorlijk wild zijn! Als je op een vlot op de rivier vaart, kun je mooi de natuur van het eiland bekijken. Een natuur die vol zit met dieren. De rotssduif bijvoorbeeld.

Rotsduif 

De rotsduif is een bijzondere duif. Het beest is de voorvader van de tamme duif. De kleur van het verenpak is lichtgrijs. De kop en hals hebben een donkergrijze kleur. Als je naar de zijden van de hals kijkt, zie je een groene en paarse kleur. Verder zijn er twee donkere vleugelstrepen te herkennen.