Jamaica: goedkoop op vakantie!

Jamaica wordt een steeds populairdere vakantiebestemming. Het leeuwendeel van Nederlanders dat hun zin heeft gezet op de Caribische archipel, gaat naar de voormalige Nederlandse Antillen. Dus dan moet je denken aan Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Maar Jamaica komt dus ook steeds meer in het vizier van landgenoten. Er zijn op het Caribische eiland verschillende goedkope hotels & resorts te boeken. Veel mensen brengen een bezoek aan Jamaica om diens mooie natuur. Een natuur waarin veel vogels rondfladderen. Eén van die vogelsoorten is de wimpelstaartkolibrie.

Wimpelstaartkolibrie

De wimpelstaartkolibrie is één van de beroemdste vogels van Jamaica. Kolibries leven in Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Noord-Amerika. Het zijn de kleinste vogels die op de aarde voorkomen. Op het menu van kolibries staan nectar, vliegen, kevers en spinnen. Als kolibries eitjes gaan leggen, verschijnen er doorgaans twee eitjes in het nestje. Deze eitjes worden tussen de 16 en 19 dagen uitgebroed. Het leeuwendeel van de kolibries heeft niets te vrezen. Ze worden dus niet bedreigd.

De wereld telt ruim driehonderd verschillende soorten kolibries. Zij kunnen zich in verschillende habitatten aanpassen zoals woestijnen en tropische regenwouden. Kolibries hebben de eigenschap dat ze heel snel met hun vleugels kunnen wapperen. Dit kan oplopen tot wel tachtig keer per seconde. Het nadeel is wel dat ze daardoor heel veel energie verbranden. Ze moeten dus heel veel eten en bovendien moeten ze doorlopend eten. Kolibries bezoeken daarom iedere dag tussen de duizend en tweeduizend bloemen. Kolibries eten dan ook om de 6 minuten.