Jamaica: duurzaam toerisme!

Het is heel erg wenselijk om duurzaam toerisme op Jamaica is ontwikkelen. Toeristen zorgen namelijk voor de belangrijkste inkomstenbron van het reggae-eiland. Om deze stroom aan geld tot in de spreekwoordelijke eeuwigheid intact te houden, moet men de toeristen op Jamaica koesteren. Op Jamaica heeft men immer gemikt op toeristen die van de zon, zee en stranden houden. Daar zijn ze marktleider in geworden. Miljoenen en nog eens miljoenen mensen vliegen ieder jaar naar het eiland toe om van de drie genoemde elementen te gaan genieten. Met name de noord- en westkant van Jamaica kan dat prima leveren. Dat zijn ook de plekken waar de hotels & resorts als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten.

Maar Jamaica is meer. Veel meer. Duurzaam toerisme staat tegenwoordig bovenaan de agenda. Men wil graag dat de ecotoeristen massaal naar het eiland togen. Zij zullen dan geenszins teleurgesteld raken. Het eiland heeft namelijk een fantastische natuur. Of je nou van planten houdt of van dieren, op het eiland is het gelijk bingo! Met name de op het eiland levende krokodillen en zeekoeien zijn enorm geliefd bij de bezoekers van Jamaica! Maar ook vogels. De citroenzanger bijvoorbeeld!

Citroenzanger 

De citroenzanger is maar een klein vogeltje. Het beest ressorteert onder de Amerikaanse zangers. De rug van de citroenzanger heeft een olijfkleur. De vleugels hebben een grijsblauwe kleur. De bek van de citroenzanger is opvallend lang en puntig. Daarnaast is het beest uitgevoerd met zwarte poten. Als er nesten moeten worden gebouwd, neemt het mannetje het voortouw. Maar als het er echt omgaat, bouwt het vrouwtje het nest af!