Jamaica: bounty stranden

Jamaica: bounty stranden. Iedereen droom daarvan. Om op witte stranden je vakantie te gaan vieren. Het leeuwendeel van de Jamaicaanse stranden bevindt zich aan de noordkant van het eiland. Dat is ook de plek waar zich fantastische hotels & resorts bevinden. Naast de stranden heeft Jamaica ook veel te bieden qua natuur en cultuur. Zo is het zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Northern Caribbean University.

Northern Caribbean University

West Indies College zag het levenslicht als een resultaat van de Zevende-dags Adventistenbeweging op Jamaica. In 1907 werd een boerderij van 90 hectare gekocht bij Willowdene in St. Catherine, maar dit werd later verkocht om de aankoop van 507 hectare grond in Riversdale in dezelfde parochie, waar het West Indies College een begin had, mogelijk te maken. De school begon met 36 studenten. Jammer genoeg sloot de school in 1913, en alles behalve 13 hectare land werd verkocht.

In 1919 werd de huidige school geopend op het 181 hectare grote landgoed Coolsworth, 2 mijl van de stad Mandeville. De school begon in januari 1919 met vijf internaat-studenten in een gehuurde boerderij genaamd het Grote Huis. De huidige houten constructie tegenover Sorenson Hall werd gebouwd van hout bij Riverside.

Rose Cottage is een van de vroegste gebouwen op de campus van de Northern Caribbean University. Het huisvestte de vroegste leraren van de instelling in 1919. Tussen 1938 en 1946 werd het een bijgebouw van de meisjesslaapzaal met 26 studenten. In 1980 werd het gebruikt voor klaslokalen en lerarenkantoren, en later voor klassen voor middelbare scholieren. Momenteel zijn er plannen om Rose Cottage op te knappen zodat het de Afdeling Geschiedenis, Aardrijkskunde en Sociale Wetenschappen wordt.

Industrieën werden opgericht om studenten werk te bieden, terwijl ze studeerden en om te voorzien in de behoeften van het college. Er waren bakken, landbouw, zuivel, plaatwerk en drukkerij. Studenten konden ook werk krijgen in de keuken en moesten elke dag 2 uur onbetaalde arbeid geven. In 1927, tijdens het bestuur van Wineland, werden de eerste kapel, de slaapzaal voor jongens en de meisjesslaapzaal opgericht. Tijdens de jaren 30 van de vorige eeuw ondervond het West Indies College veel problemen veroorzaakt door de economische depressies van de jaren 1920 en het begin van de Tweede Wereldoorlog.

De jaren 1940 was een periode van herstel en consolidatie. Dit werd gekenmerkt door industriële en academische verbeteringen aan het College. De jaren 70 vormden een periode van ongekende groei van de inschrijving. Tijdens deze periode werden de opleidingen Business Administration en Nursing Education aan het schoolcurriculum toegevoegd. Het decennium van de jaren 90 heeft de erkenning en accreditatie van alle disciplines die op de school worden aangeboden door de Universiteitsraad van Jamaica. Het kreeg onlangs de status van universiteit en daarom is het een nieuwe naam: de Northern Caribbean University. De kapel werd gestart in de zomer van 1952. Het werd gebouwd op de plaats van de oorspronkelijke kapel die werd verwoest door de orkaan van 1951.