Jamaica: bezoek de prachtige binnenlanden!

Als je op zoek bent naar de mooiste stranden van de Caribische archipel, moet je beslist naar Jamaica togen. Het eiland is werkelijk gezegend met fantastische stranden. Niet voor niets strijken er jaarlijks miljoenen mensen neer op het reggae-eiland. Naast stranden heeft het eiland echter nog heel veel meer te bieden. Een verbluffend mooie natuur bijvoorbeeld. Om kennis te maken met de natuurwonderen van Jamaica moet je de binnenlanden binnentrekken. De binnenlanden van het eiland zijn nog geheel intact. Het is een gebied waar de natuur weelderig bloeit en groeit.

Zeekoeien en krokodillen

Twee dieren staan op een troon op Jamaica. Zeekoeien en krokodillen! Gelukkig staan ze nog op een troon. In het verleden zijn ze namelijk immer fel bejaagd. Nu hebben ze gelukkig niets meer te vrezen. Feitelijk zijn bovengenoemde dieren beesten uit de prehistorie! Lopen en zwemmen dus al miljoenen jaren rond op moedertje aarde. Het is een geweldige ervaring om ze te spotten, daar word je stil van. Jamaica staat verder bekend om diens wonderschone vogels. Eén van die vogelsoorten is de katvogel.

Katvogel

De katvogel ressorteert onder de zogenaamde spotlijsters. Als je naar het geluid van een katvogel luistert, is het direct duidelijk waarom het beest de naam katvogel heeft gekregen. Hij produceert namelijk een mekkerend geluid hetgeen direct de associatie met katten teweeg brengt. De katvogel heeft een lengte die tussen de 22 centimeter en 23 centimeter ligt. Als de fladderaar op een weegschaal gaat staan beweegt het wijzertje tussen de 35 centimeter en 40 centimeter.