Jamaica: aantrekkelijke prijsknallers!

Het is natuurlijk een beetje een sport om voor weinig geld naar Jamaica te togen. Liefst met een aanbieding of met een korting. Of met een last minute naar het Caribische eiland. Iedereen jaagt op prijsknallers! Gelukkig kun je vandaag de dag voor weinig geld een vakantie vieren op Jamaica. Er woedt een ware prijzenoorlog tussen de verschillende reisaanbieders. De reisconsument is de lachende derde. Vroeger kostte het bakken met geld om de oceaan over te vliegen om op Jamaica te geraken. Vandaag de dag is dat een heel ander verhaal.

Als het vliegtuig eenmaal op Jamaica is geland, kan het grote genieten gaan beginnen. Strandliefhebbers vinden hun weg op de stranden van de noord- en westkust. Deze stranden zijn van een grote schoonheid. Eco-toeristen vinden hun weg in de binnenlanden van het Bovenwindse Eiland. Het eco-toerisme heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, ook op Jamaica. Gelukkig wordt de natuur op Jamaica goed beschermd. Op het eiland zijn tientallen natuurparken. In die parken is het genieten van de dieren die daar leven. Eén van die dieren is de blauwe zwartkeelzanger!

Blauwe zwartkeelzanger

De blauwe zwartkeelzanger is geen grote vogel. Het is maar een klein fladderaartje. De bovenkant van de vogel is blauw en de onderkant is wit. Het gezicht van de blauwe zwartkeelzanger is zwart evenals zijn keel. De blauwe zwartkeelzanger is verder in het bezit van zwarte flanken. De kleine vogel heeft een grootte van ongeveer 13 centimeter. De blauwe zwartkeelzanger houdt zich het liefst op in gebieden met veel bossen en struiken.