De naaktstranden van Jamaica!

Er zijn mensen die liever naar een naaktstrand gaan dan naar een textielstrand. Gelukkig is dat op Jamaica mogelijk. Topless zonnen, nudisme, naturisme is in principe niet op het eiland toegestaan in het openbaar, maar op sommige privé-stranden van hotels & resorts is het wel toegestaan.

Alle stranden van Jamaica zijn oogverblindend mooi. Dat geldt voor de privé-stranden en voor de openbare stranden. Heel Jamaica is eigenlijk oogverblindend mooi. Het is niet voor niets dat er in de loop van de tijd heel veel films zijn opgenomen op het reggae-eiland. De beroemdste film die op Jamaica zijn opgenomen, zijn uiteraard de James Bond films. De schrijver van de Bond films leefde en werkte het leeuwendeel van zijn leven op Jamaica. Ook nu nog worden er veel films en videoclips op het eiland geschoten. Wat niet veel mensen weten, is dat Jamaica bovendien is gezegend met een prachtige natuur. Eén van de dieren die je daarin kunt spotten, is de kaalkopooievaar.

Kaalkopooievaar

De kaalkopooievaar is een groot beest. Hij kan meer dan 115 centimeter groot worden. De vleugelspanwijdte van de kaalkopooievaar kan meer dan 1,8 meter bedragen. De heren kunnen een gewicht bereiken van 2 kilogram. De dames zitten doorgaan wat lager in het gewicht. Als de kaalkopooievaar op de grond staat, lijkt tie helemaal wit te zijn. Als hij eenmaal in de lucht is, zie je dat hij in het bezit is van een zwarte rand aan de bovenkant van de vleugel en aan de onderkant van de vleugel.