De beste Koreaanse restaurants van Jamaica

De beste Koreaanse restaurants van Jamaica bevinden zich in Kingston en in de andere grote steden van het zonovergoten eiland. Ook in de restaurants van de hotels & resorts kun je heerlijk Koreaans eten.

Koreaanse keuken

De Koreaanse keuken is geëvolueerd door eeuwen van sociale en politieke veranderingen. Afkomstig van oude agrarische en nomadische tradities op het Koreaanse schiereiland en het zuiden van Mantsjoerije, heeft de Koreaanse keuken zich ontwikkeld door een complexe interactie van de natuurlijke omgeving en verschillende culturele trends.

De Koreaanse keuken is grotendeels gebaseerd op rijst, groenten en vlees. Traditioneel Koreaanse maaltijden worden gekenmerkt door het aantal bijgerechten. Zo wordt Kimchi bij bijna elke maaltijd geserveerd. Veel gebruikte ingrediënten zijn sesamolie, doenjang (gefermenteerde bonenpasta), sojasaus, zout, knoflook, gember, paprikavlokken, gochujang (gefermenteerde rode chilipasta) en napakool. 

Ingrediënten en gerechten verschillen per provincie. Veel regionale gerechten zijn nationaal geworden en gerechten die ooit regionaal waren, hebben zich in verschillende variaties verspreid over het land. De Koreaanse koninklijke hofkeuken bracht ooit alle unieke regionale specialiteiten samen voor de koninklijke familie. 

Naast het heerlijke Koreaanse eten kun je op Jamaica natuurlijk ook genieten van een prachtige natuur en een rijke cultuur. Het is zeer aanbevelenswaardig om bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan het Mona Great House.

Mona Great House

Het Mona Great House is van Jamaicaanse Georgische architectuur en bezit dertien kamers. Het is een gebouw met twee verdiepingen dat is opgetrokken uit baksteen en mortel. De bovenste verdieping is zandgestippeld, terwijl de onderste is gemaakt van rode bakstenen. Het dak is bovendien schuin. Het Mona Great House was verbonden met het Mona-landgoed dat in 1681 werd opgericht. Verschillende vooraanstaande bezoekers, waaronder koningin Elizabeth II en prins Philip, hebben in het Mona Great House verbleven. Het Mona Great House is een privé-eigendom.