De beste Japanse restaurants van Jamaica

De beste Japanse restaurants van Jamaica bevinden zich in de grote Jamaicaanse steden en in de hotels & resorts van het Caribische eiland. Het is een feest om Japans te eten, maar het is ook heel erg leuk om wat van de Jamaicaanse geschiedenis op te pikken. Zo is het is een aanrader om het Cherry Garden Great House te gaan bezoeken.

Cherry Garden Great House 

Het Cherry Garden-landgoed was oorspronkelijk een suikerplantage. Kolonel Ezekiel Gomersall was de eerste eigenaar. Na de dood van Gomersall werd het eigendom overgedragen aan zijn tweede vrouw en neef Ezekiel Dickinson. Vele jaren bezat de familie Dickinson het bezit. Na emancipatie werd het pand beheerd door Joseph Gordon, die vanuit Schotland naar Jamaica kwam als advocaat voor een aantal suikerplantages die afwezig waren en later een aantal van hen kocht. Hij was de vader van George William Gordon, National Hero of Jamaica.

In 1845 kocht George William Gordon het onroerend goed. Later breidde hij het areaal uit door naastgelegen kavels te kopen. Gordon woonde in Cherry Garden tot hij werd gearresteerd en later werd opgehangen wegens zijn vermeende rol in de Morant Bay-opstand in 1865.

Het huis zoals het er nu staat, is grotendeels het werk van Oscar Marescaux die het pand van Gordon’s weduwe in de late jaren 1860 kocht. Marescaux was een krachtige lokale bankier. Hij strekte de voorste en achterste patio’s uit en overdekte en verbeterde het interieur met mahoniehouten facings. Het hoofdgebouw, dat het Grote Huis is, is een indrukwekkende Jamaicaanse Georgische structuur, twee verdiepingen hoog. De architecturale kenmerken suggereren dat de datum van de constructie in het midden van de achttiende eeuw is.

De hoofdingang beschikt over een dubbele gevorkte trap die naar een portiek leidt, die zich boven een open kelder bevindt. Deze portiek wordt ondersteund door vier gietijzeren zuilen van 4 ins (100 mm) met sierlijke kapitelen, terwijl de vloer is van marmeren titels.Deze marmeren afwerking strekt zich ook uit tot de trappen van de ingang.Het ontwerpconcept maakte voorzieningen voor ventilatie en verlichting, in die zin dat hoofdwanden hebben een reeks jalousie-ramen, die worden onderbroken door tussenruimtes. Deze jalousie-ramen strekten zich uit vanaf het niveau van de stoelrail tot aan de onderkant van de houten balken of balken die het vloerniveau erboven ondersteunen. Cherry Garden is een privé-eigendom.