De beste Indonesische restaurants van Jamaica

De beste Indonesische restaurants van Jamaica bevinden zich uiteraard in de gebieden waar veel toeristen komen. In de restaurants van de hotels & resorts van het reggae-eiland staan heel vaak Indonesische gerechten op het menu. Er zijn tal van Indonesische gerechten uit Atjeh zoals Gulee itik, Timpan, Gulee kepala ikan rambeu, Kanji rumbi, Gulee sirip hiu, Mi Aceh, Nasi goreng Aceh, Dalca, Kare kameng, Ungkut kayee, Gulee pliek u, Nasi gurih, Palut, Tumis eungket sure, Manok boh jantung, Dedah both itik, Gulee sie reuboh, I both timun, Kopi sanger, Rujak u’ groeh, Boh rom rom en Martabak Aceh. Naast het lekker eten is het ook leuk om een beetje cultuur op te snuiven op Jamaica door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan het Admiral Mountain Great House.

Admiral Mountain Great House

Het Admiral Mountain Great House uit 1780 was het eigendom en de residentie van admiraal Peter en Lady Parker. Peter Parker was toen de admiraal van de Britse vloot in West-Indië. Admiral’s Mountain werd later de residentie van alle Britse admiraals gestationeerd in Jamaica tijdens het laatste deel van de 18de en begin 19de eeuw.

De meest geëerde admiraal die daar gestationeerd moest worden, was Horatio Nelson. Hij ging naar Admiral’s Mountain op 11 juni 1780. Horatio Nelson (1758-1805) was waarschijnlijk een van de grootste marinehelden van Groot-Brittannië gestationeerd in Jamaica. Hij was de commandant van de Britse marine tijdens het Napoleontische tijdperk en was tweemaal gestationeerd in Port Royal. Een plaquette op het achterdek van Nelson bij Fort Charles, Port Royal, herinnert bezoekers aan zijn verblijf in Port Royal. De Issa-familie heeft de afgelopen 20 jaar het pand in eigendom gehad.