Beste Argentijnse restaurants op Jamaica

De beste Argentijnse restaurants op Jamaica zijn te vinden in de grotere toeristische plaatsen van het Reggae-eiland. Uiteraard kun je in de restaurants van de hotels & resorts van Jamaica heerlijk Argentijns eten. Naast het lekkere eten kun je op Jamaica ook cultuur opsnuiven. Zo is het zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Church of the Good Shepperd.

Church of the Good Shepperd

De Church of the Good Shepperd (Kerk van de Goede Herder) vindt zijn oorsprong in een zendingsschool voor de Oost-Indiërs in het gebied. Maurice Wortley, de jongste zoon van de Eerwaarde Canon E.J. Wortley, bracht een groot deel van zijn vrije tijd door met het bezoeken van de Indiërs die zich in Constant Spring hadden gevestigd. Volgens Mansingh kwamen indianen naar Jamaica na emancipatie onder contractcontracten om gedurende een bepaalde periode aan suikerplantages te werken voordat ze het recht hadden om de doorgang te herstellen. De regeling bracht 36, 412 personen uit India tussen 1845 en 1917. Na afloop van hun contract kwamen 12, 109 personen terug naar India, terwijl de rest in Jamaica bleef.

Wortley beloofde zijn hulp bij het opzetten van een school in Constant Spring voor de kinderen van de Indianen, maar helaas werd hij gedood in de Eerste Wereldoorlog in Loos in 1915. Niettemin zette zijn zuster, Dorothy Wortley, het werk voort. In februari 1916 werd een bamboeschuur opgetrokken op een plek die door John Farquharson was gegeven ten behoeve van een school. De locatie was gunstig gelegen om zowel de Indiase nederzettingen bij Constant Spring en Swallowfield te bedienen. Een dagelijkse school werd gestart met acht kinderen.

Canon E.J. Wortley en zijn vrouw Bertha (ouders van Maurice Worltey) startten in 1918 een kindertehuis op het terrein van de pastorie van de parochiekerk St. Andrew, ter nagedachtenis aan hun zoon. Na de pensionering van Canon in 1921 brachten ze het huis over naar het land dat grenst aan hun huis op ‘Maurice Hill’ in Constant Spring. In 1926 begon Canon Wortley met 5 pond in de hand een prachtig kerkje te bouwen op een nabijgelegen terrein dat ook door John Farquharson was gegeven. Het gebouw is ontworpen door Canon Wortley en is gebouwd met vrijwillige arbeid en andere geldelijke bijdragen. Er wordt gezegd dat de constructie meerdere keren werd gestopt toen de Canon weigerde onbetaalde materialen in het gebouw te plaatsen. In 1927 werd het gebouw schuldenvrij en toegewijd aan de Goede Herder voltooid. Deze kerk was speciaal gewijd aan het werk van de Church of England in Jamaica onder de Oost-Indiërs en was ook voor het gebruik en het voordeel van het Wortley Home.

Bij de dood van Canon in 1928 plaatsten de Indianen een steen in zijn geheugen op de oostelijke muur met de volgende inscriptie: Naar de glorie van God en in liefdevolle herinnering aan Canon Wortley, die deze kapel heeft gebouwd voor het gebruik van de Indianen en het Wortley Home. Deze tablet is opgericht door zijn Oost-Indische vrienden.

Andere Oost-Indische vrienden hebben ook drie herinneringsglasramen geïnstalleerd boven het altaar in erkenning en waardering van het werk van de Wortleys. Op het kerkhof liggen de graven van Edward en Bertha Wortley en in zekere zin bieden ze een blijvende Wortley-aanwezigheid.

De eerwaarde Canon Jocelyn Wortley was een predikant van de Church of England. Hij studeerde in New York aan het General Theological Seminary van 1881 tot 1883. Hij studeerde af met zijn Bachelor of Divinity en keerde terug naar Jamaica om te worden gewijd. Hij had een illustere carrière op het eiland, zijn benoemingen omvatten: zetel van de heilige drie-eenheid, Montego Bay 1883 tot 1886, rector van St. Peter, Port Royal 1886 tot 1888, Curate of the Cathedral, Spanish Town 1890 tot 1892, Rector van de Kathedraal 1892 tot 1900, Canon van de kathedraal 1899 tot 1900 en rector van St. Andrew Parish Church 1901 tot 1921. Hij werd ook benoemd tot erecanon van het bisdom van Jamaica. Tijdens zijn pensionering begon hij de Church of the Good Shepperd en diende hem. Zijn vrouw assisteerde hem bij het laatste streven. Ze bleef het huis overzien na de dood van haar man tot ze overleed in 1940. Binnen in de kerk is een tablet ter nagedachtenis van Bertha Evangeline Wortley.

De Church of the Good Shepperd is altijd het centrum van het leven van het Huis geweest en een van de oorspronkelijke Oost-Indische jongens, eerwaarde Canon Harpaul, werd priester die de leiding had over Woodford en andere missies in St. Andrew. Na de orkaan van 1951 werd de kerk gerenoveerd en opnieuw ingewijd. In 1978, toen de kerk weer reparaties nodig had, werd deze hersteld door het Anglicaanse bisdom op voorwaarde dat deze voor de gemeenschap in het algemeen zou worden geopend. In hetzelfde jaar werd het opnieuw ingewijd door bisschop Edmondson en sindsdien dient de kerk van de goede herder de gemeenschap in het algemeen. In 1984 nam de St. Jude’s Anglicaanse kerk in Stony Hill het beheer over van het Wortley Home als een outreach-project.